30.11.2017 Starost: 5 let

KOHEZIJSKE NOVICE MESECA NOVEMBRA

Ljubljana, 30. 11. 2017 - V tokratni izdaji Kohezijskega e-kotička si poleg, informacij o projektih, aktualnih razpisih, napovedih razpisov in druge zanimivosti, preberite več o dvodnevni mednarodni konferenci "Krožno gospodarstvo in industrijska simbioza: spodbude, ključni dejavniki in izzivi".


Konferenca "Krožno gospodarstvo in industrijska simbioza"
Dvodnevno konferenco je gostila Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. V okviru prvega dne konference so pogled na področju ločevanja in predelave odpadkov ter zmanjševanja vrzeli med primarnimi in sekundarnimi surovinami z udeleženci delili predstavniki iz javnega in zasebnega sektorja (Ministrstvo za okolje in prostor, Center za evropske politične študije, Inštitut Wuppertal iz Nemčije, finsko investicijsko podjetje SITRA, Zavoda RS za gradbeništvo, Inštututa za papir in celulozo). Drugi dan konference je bil namenjen razpravi o možnostih uporabe finančnih instrumentov za spodbujanje projektov industrijske simbioze. V razpravi so sodelovali predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, EKO Sklada in podjetja Kolektor Venture.

Mednarodna konferenca Prvi PPI2Innovative
Konferenca je potekala v Lublinu na Poljskem, njen namen pa je bil dvigniti ozaveščenost o novem pristopu javnega naročanja, in sicer javnega naročanja inovativnih rešitev (Public Procurement of Innovations-PPI), ki ga promovira Evropska komisija.

Neposredne potrditve projektov
SVRK, v vlogi organa uravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdal sledeče odločitve o finančni podpori projektom 2014-2020:


Še več informacij o aktualnih javnih razpisih, dogodkih in drugih obvestil je na voljo TU.

* * *< ODBOR DZ POTRDIL PREDLOG ZAKONA O MNOŽIČNEM VREDNOTENJU NEPREMIČNIN