25.01.2010 Starost: 12 let
Kategorija: Novice

Izbor Evropske destinacije odličnosti 2010 v Sloveniji

Ljubljana, 25.1.2010 - Obveščamo  vas, da bo naslednji ponedeljek, 1. februarja 2010, na spletnih straneh www.slovenia.info/eden objavljen razpis za izbor Evropske destinacije odličnosti 2010 na temo Turizem in vode.

V okviru evropskega projekta EDEN – European Destinations of ExcelleNce bomo tudi v letu 2010 izvedli izbor Evropske destinacije odličnosti v Sloveniji. Tema letošnjega izbora je TURIZEM IN VODE. Slovenskima destinacijama odličnosti - Dolini Soče in destinaciji Solčavsko, ki sta prestižni naziv Evropska destinacija odličnosti pridobili v letih 2008 in 2009, se bo v letu 2010 pridružila še tretja evropska destinacija odličnosti v Sloveniji.

K sodelovanju vabimo obmorske destinacije, destinacije ob jezerih in rekah ter tiste, ki razvijajo turistične produkte na osnovi drugih naravnih vodnih virov. Nagrajene bodo tiste turistično manj obiskane destinacije, ki razvijajo turistične produkte, ki prispevajo k ohranjanju narave ter k povečanemu obisku tudi izven glavnih sezon.

Pogoji sodelovanja in razpisni obrazci bodo dostopni na spletnih straneh www.slovenia.info/EDEN2010.

Prijave morajo prispeti na naslov Slovenska turistična organizacija, Dimičeva 13, SI-1000 Ljubljana, v tiskani in elektronski obliki (Wordov dokument, doc. na CD-ju), do 5. marca 2010, do 12.00 ure s pripisom »Prijava na projekt EDEN Slovenija 2010 - ne odpiraj«.

STO bo za vse zainteresirane destinacije organizirala INFORMATIVEN DAN v sredo, 17. februarja 2010, ob 11.00 uri v Ljubljani (Slovenska turistična organizacija, Dimičeva 13, Ljubljana, stavba GZS, 2. nadstropje, Sejna soba).

Dodatne informacije so vam na voljo na:

spletni strani: www.slovenia.info/EDEN2010

telefonski številki: 01 5898 562

elektronskem naslovu: eden@slovenia.info

Več o projektu EDEN si lahko preberete na spletni strani www.slovenia.info/eden in na evropski spletni strani www.edenineurope.eu.

< NA SVLR O PETEM JAVNEM RAZPISU IN KOHEZIJSKIH PROJEKTIH