26.02.2015 Starost: 8 let

FEBRUARSKE KOHEZIJSKE E-NOVICE

Ljubljana, 26.2.2015 - V februarski izdaji Kohezijskega e-kotička je med drugim podrobno predstavljena celostna grafična podoba evropske kohezijske politike 2014-2020.

Evropska kohezijska politika je kompleksna politika, ki pokriva medsebojno zelo raznolika področja. Pripravljavci celostne grafične podobe (CGP) so pri pripravi uporabili tiste vrste živali, katerih osebnostne in/ali fizične lastnosti so sorodne področju, ki ga upodabljajo oz. predstavljajo.

V logotipe posameznih skladov evropske kohezijske politike so bili vgrajeni deli simbolov živali, ki predstavljajo posamezne tematske cilje. Razvita je bila tudi barvna shema, ki prispeva k edinstveni podobi posameznega sklada. Pri modro obarvanem Evropskem skladu za regionalni razvoj je tako nad in pod EU zastavo abstrakten obris pajka. Rumena čebela se v sistemu celostne grafične podobe pojavlja v logotipu Evropskega socialnega sklada, medtem ko je zelena barva, barva logotipa Kohezijskega sklada, ki je sestavljen iz obrisa želve in človeške ribice.

Skupni logotip Evropskih strukturnih in investicijskih skladov se veže na vse tematske cilje skupaj oz. simbole živali in se v aplikacijah uporablja v primeru sofinanciranja naložb iz dveh ali več skladov. Za njegovo označevanje je bila uvedena barvna mavrica vseh treh uporabljenih barv. Izbran simbol za to področje je razgledana sova, ki kot univerzalni simbol modrosti predstavlja vsa tematska področja in vse tri sklade skupaj.

Celoten priročnik CGP je dostopen TU.

Celoten Kohezijski e-kotiček meseca februarja je dostopen TU.

< 7. IZREDNA SEJA DRŽAVNEGA ZBORA RS