25.02.2019 Starost: 4 let

eVLOGE PREKO DRŽAVNIH PORTALOV EUPRAVA IN SPOT KMALU NA VOLJO TUDI OBČINAM

Ljubljana. 25.2.2019 Ministrstvo za javno upravo (MJU) je v četrtek, 21.2.2019 organiziralo za predstavnike vseh združenj na ravni občin, predstavitev pilotskega projekta elektronskih vlog za občine preko državnih portalov eUprava in SPOT.


MJU je skupaj s podjetjema PIA d.o.o. (sistem ODOS) in PRIMS d.o.o. (portal MojaObcina.si), izvedlo pilotski projekt, s katerim so omogočili, da bodo državljani preko portala eUprava in podjetja ter podjetniki preko portala SPOT, oddajali vloge po elektronski poti, tudi na občine.  

Predstavitev je obsegala prikaz oddaje vlog na portalu eUprava, ki je namenjen državljanom in portalu SPOT (včasih eVEM), ki je namenjen podjetjem in podjetnikom. Nadalje pa je bil prikazan prevzem elektronsko oddanih vlog preko obeh portalov v občinski dokumentni sistem ODOS, kjer se vloga avtomatizirano prenese direktno v reševanje referentu na občini. To bo pomenilo veliko razbremenitev dela v glavni pisarni. Seznanjeni smo bili s tem, da bodo vloge, ki so enotne za vse občine,  kmalu na voljo na obeh državnih portalih, dodajale pa se bodo postopno. Vloge bodo integrirane tudi s portalom MojaObcina.si. Na voljo bodo tudi za integracijo z drugimi dokumentnimi sistemi, ki jih uporabljajo občine.

Predstavitev najdete na povezavi: eVloge OBČINE- predstavitev 21.02.2019 

Podjetje PIA bo 16. maja 2019, organiziralo že 11. ODOS konferenco, na kateri bo predstavljena nova funkcionalnost sistema in še veliko drugih aktualnih tem, vsem vabljenim.


 [SK1]Dodate link na prezentacijo


< KRAJEVNI URADI SE NE BODO UKINJALI, UREDILO SE BO STANJE NA PODROČJU INFORMATIKE