05.09.2013 Starost: 10 let

E-INFORMATOR PROGRAMA EVROPA ZA DRŽAVLJANE

Ljubljana, 5. 9. 2013 - Zavod MOVIT je v okviru programa Evropa za državljane pripravil e-informator programa z aktualnimi informacijami o seminarjih, projektih in drugimi obvestili.

V tokratnem e-informatorju je izpostavljeno sledeče:

1. Povabilo k sodelovanju na seminarju "Connecting Baltic CItizenship", 28. - 30. oktober 2013, Stockholm, Švedska;

2. Dobre prakse projektov Evropa za državljane;

3. Obrazci za zaključna poročila za projekte, sprejete v akciji 2, ukrep 3 (projekti, za katere dajo pobudo organizacije civilne družbe) v letu 2012;

4. Nova raziskava "Enacting European Citizenship";

5. Madžarska nevladna organizacija išče partnerske organizacije za prijavo v ukrep 1.2: Mreže partnerskih lokalnih skupnosti

Madžarska nevladna organizacija "Helping Hands Fundation" išče partnerske organizacije za sodelovanje v projektu 1.2: Nreže partnerskih lokanih skupnosti. Organizacija je bila ustanovljena z namenom pomagati ljudem, ki so bili udeleženi v prometnih nesrečah ali nesrečah pri delu. Za več informacij se lahko pišete na aradinorman(at)gmail.com

6. Občina Baceno išče partnerje za prijavo projekta v ukrep 1.2.: mreže partnerskih lokalnih skupnosti

Občina Baceno, skupaj z nekaj drugimi občinami in dvema naravnima parkoma išče partnerje za sodelovanje v projektu v akciji 1, ukrep 1.2: Mreže partnerskih lokalnih skupnosti. Iščejo občino oz. partnerske organizacije, ki bi jih zanimalo sodelovanje pri mednarodnih sestankih/seminarjih, ki se osredotočajo na dobre prakse na področju izboljševanja življenskih pogojev v ruralnih/gorskih območjih, predvsem z omogočanjem udeležbe mladih.

Za več informacij pišite na bellomo_francesca(at)yahoo.it

Več o programu Evropa za držvljane si preberite TU.

< ZOS NA MGRT Z VPRAŠANJI V ZVEZI S PRENOSOM PROJEKTOV V NOVO FINANČNO PERSPEKTIVO