07.12.2016 Starost: 3 let

DRŽAVNI ZBOR ZNOVA POTRDIL ZIPRS1718

Ljubljana, 6. 12. 2016 - Državni zbor RS je na izredni seji ponovno izglasoval Zakon o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2017 in 2018, na katerega je Državni svet RS 24. novembra izglasoval veto.

Kot je pojasnil predstavnik državnega sveta Milan Ozimič, je pobudo za veto podala interesna skupina lokalnih interesov, tudi na seji DS pa je bila sprejeta s prepričljivo večino 27 glasov za in dvema proti. Po oceni svetnikov zakon ne zagotavlja primernega financiranja občin. Ozimič pa je ob tem pozval k dialogu in vzpostavitvi partnerskega odnosa med lokalno ravnijo in vlado ter prekinitvi sedanje prakse.

V predstavitvi stališč poslanskih skupin so podporo zakonu napovedali v treh koalicijskih strankah. Aktualnega dogajanja so se dotaknili tudi v opoziciji, kjer so pred ponovnim glasovanjem napovedali, da zakona ne bodo podprli. Opozorili so, da je proračun neusklajen in prvič v zgodovini sprejet brez zakonskih osnov.

< NAPOVEDNIK DOGODKOV V TEDNU OD 5.12.2016 DO 11.12.2016