02.04.2019 Starost: 4 let

DRUGI JAVNI RAZPIS V ZVEZI S POBUDO ZA VZPOSTAVITEV BREZŽIČNIH WiFi TOČK NA JAVNIH MESTIH

Ljubljana, 2. 4. 2019 - Evriopska komisija je objavila drugi drugi javni razpis v zvezi s pobudo za vzpostavitev brezžičnih WiFi točk na javnih mestih. Prijava za pridobitev bona bo potekala pod četrtka 4.4.2019 od 13:0 do petka 5.4.2019 do 17:00 po sistemu »kdor prvi pride, prvi melje«.


Evropska komisija želi s pobudo WiFi4EU omogočiti državljanom po vsej Evropi brezžični dostop do interneta na javnih mestih, vključno s parki, trgi, javnimi zgradbami, knjižnicami, zdravstvenimi domovi in muzeji.

Pobuda WiFi4EU daje občinam možnost, da zaprosijo za bone v vrednosti 15 000 evrov. Boni se bodo uporabili za namestitev opreme za brezžični internet na javnih mestih v občini, ki še nima brezplačne brezžične dostopne točke.

Prijavijo se lahko vsi upravičenci, ki so do sedaj aktivno sodelovali na prvem javnem razpisu ter niso bili uspešni pri pridobitvi bona in vsi ostali upravičenci, ki bi želeli sodelovati na drugem javnem razpisu za dodelitev bonov za vzpostavitev brezžičnih WiFi točk na javnih mestih.

Možnost za prijavo na javni razpis in s tem pridobitev bona imajo vse občine, ki so se predhodno registrirale.

Razpis je dostopen TU.

* * *

 

 


< KOHEZIJSKI E-KOTIČEK MESECA MARCA