08.10.2008 Starost: 14 let
Kategorija: Novice

DANES ZAČETEK 76. PLENARNEGA ZASEDANJA ODBORA REGIJ

Ljubljana, 8. 10. 2008 - Danes se je v Bruslju pričelo 76. plenarno zasedanja Odbora regij, ki se ga udeležuje tudi 7 članska slovenska delegacija.

Odbor regij deluje na plenarnih zasedanjih, ki se jih udeležuje 344 članov, kateri zastopajo lokalne in regionalne oblasti 27 držav članic. To je priložnost, da sooblikujejo zakonodajne predloge EU in razpravljajo o drugih vprašanjih, ki imajo velik učinek na njihov volilni okraj.

Med gosti tokratnega zasedanja bosta Danuta HĂźbner, komisarka za regionalno politiko, ki bo predstavila novo zeleno knjigo Evropske komisije o teritorialni koheziji, in Louis Michel, komisar za razvoj in humanitarno pomoč, ki bo razpravljal o novem sporočilu o lokalnih oblasteh kot akterjih razvoja.Spregovoril naj bi tudi o evropskih razvojnih dneh, pobudi, ki jo podpira OR in ki naj bi spodbudila partnerstva med lokalnimi in regionalnimi oblastmi v EU in v državah razvoja.

Plenarna skupščina bo glasovala o:

- 15 poročilih, imenovanih mnenja

- temah, kot so skupna kmetijska politika, evropska sosedska politika, Unija za Sredozemlje, boj proti terorizmu, varnejši internet za otroke, obnovljivi viri energije, paket o tovornem prometu, industrijske emisije, akcijski načrt za poklicno mobilnost in medijska pismenost.

< DANES ZAČETEK EVROPSKEGA TEDNA REGIJ IN MEST