05.06.2009 Starost: 13 let
Kategorija: Novice

DANES OB POLNOČI ZAČNE VELJATI VOLILNI MOLK

Pred nedeljskimi evropskimi volitvami, bo danes ob polnoči nastopil  volilni molk, ki se bo končal po zaprtju volišč v nedeljo ob 19. uri. V času volilnega molka je prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce navajala h glasovanju za enega od kandidatov ali katero od kandidatnih list.
V času volilnega molka je  prepovedana propaganda v medijih ali z uporabo telekomunikacijskih sredstev, nameščanje novih plakatov in razdeljevanje letakov s politično vsebino, objavljanje oglasov političnih strank ter pozivanje volivk in volivcev, koga naj volijo.

Za kršitve volilnega molka so predvidene globe v višini od 120 do 1200 evrov.
Na ministrstvu za notranje zadeve bo delovala dežurna služba, kamor bodo lahko državljani sporočali podatke o domnevnih kršitvah volilnega molka.
Podatke o domnevnih kršitvah bodo lahko državljani sporočali v nočnem času, in sicer od polnoči dalje pa do 7. ure v soboto zjutraj na operativno-komunikacijski center Generalne policijske uprave na telefonsko številko 080 12 00. Na isti telefonski številki pa bodo prijave sprejemali tudi v soboto od 19. ure do nedelje do 7. ure zjutraj.
čŒez dan, torej v soboto in nedeljo od 7. ure zjutraj do 19. ure zvečer, bodo prijave kršitev volilnega molka sprejemali na telefonski številki 080 21 13,  dežurna služba direktorata za upravne notranje zadeve pri notranjem ministrstvu.

< ODBOR DZ ZA OKOLJE SPREJEL VRSTO SKLEPOV O PROBLEMATIKI UPRAVLJANJA ZA VODAMI