14.04.2008 Starost: 14 let
Kategorija: Novice

BREZPLAČNE MERITVE ELEKTROMAGNETNIH SEVANJ

V občinah bodo ponovno pričeli z izvajanjem brezplačnih meritev elektromagnetnih sevanj.

S povečevanjem uporabe mobilne telefonije narašča tudi potreba po novih baznih postajah, kar med prebivalstvom povečuje zaskrbljenost glede možnih negativnih vplivov elektromagnetnih sevanj. Kot odziv na nastali položaj je bil ustanovljen projekt Forum EMS (http://www.forum-ems.si/). Ena izmed ključnih dejavnosti Foruma EMS je izvajanje brezplačnih meritev EMS po občinah v Sloveniji – merilna kampanja.
Vse občine smo zato obvestili, da bodo tudi letos v okviru projekta Forum EMS izvedli posebno merilno kampanjo, ki omogoča brezplačni najem merilnega sistemain občanom nudi informacijo o trajni obremenjenosti njihovega okolja z EMS, ki je posledica delovanja mobilne telefonije ter drugih visokofrekvenčnih virov sevanj. Kot novost bodo letos vsem sodelujočim občinam ponudili tudi možnost izvedbe nizkofrekvenčnih meritev EMS, ki bodo osredotočene na meritve EMS daljnovodov in transformatorskih postaj.
Za več informacij o meritvah EMS pišite na elektronski naslov info@forum-ems.si ali ali pokličite (01) 568 2733. Lahko pa obiščete tudi spletno stran www.forum-ems.si, kjer boste našli mnogo uporabnih informacij o EMS.

< NOVELA ZAKONA O FINANCIRANJU OBČIN POVEČUJE PRIHODKE OBČIN