28.09.2020 Starost: 2 let

95. DOPISNA SEJA VLADE RS

Ljubljana, 28. 9. 2020 - Vlada RS se je na svoji 95. dopisni seji seznanila z Oceno epidemiološke situacije v državah Evropske unije in schengenskega območja, Balkana in izbranih tretjih državah, Oceno epidemiološke situacije v državah in priporočilom Evropske komisije Re-open EU ter opredelitvijo kriterija za poslabšanje epidemiološke situacije in epidemiološkimi trendi kumulativne 14-dnevne incidence na 100.000 prebivalcev po posameznih državah, ki jih je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje. Presodila je strokovno utemeljenost omejitev iz Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, na kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Republike Slovenije in odločila, da se te omejitve še naprej uporabljajo.

Spremembe se na seznamih držav, in sicer gredo na rdeči seznam nekateri deli držav članic EU, tudi Madžarske, Avstrije in Hrvaške, Italija na oranžni seznam, Poljska in Srbija na zelenega.

Celoten povzetek 95. dopisne seje Vlade RS je na voljo TU.

< 94. DOPISNA SEJA VLADE RS