08.06.2020 Starost: 2 let

53. DOPISNA SEJA VLADE RS

Ljubljana, 8. 6. 2020 - Vlada RS je na svoji 53. dopisni seji izdala Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije ter sprejela sklep o določitvi seznama držav, iz katerih osebe vstopajo v Republiko Slovenijo v skladu s tretjim odstavkom 9. člena in 11. členom Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije.

Od danes, 8. 6. 2020 je dovoljeno prehajanje meje tudi izven kontrolnih točk, a le za državljane Slovenije, Avstrije in Madžarske.

Sklep o določitvi seznama držav, iz katerih osebe vstopajo v Republiko Slovenijo v skladu s tretjim odstavkom 9. člena in 11. členom Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije
Državljani Republike Slovenije, ki prihajajo iz držav članic Evropske unije oziroma držav članic schengenskega območja, lahko po novem mejo prestopajo izven kontrolnih točk.

Celotno sporočilo je na voljo TU.

< MINISTRSTVO ZA OKOLJE IN PROSTOR VABI K SODELOVANJU V ANKETI O UPORABI UREDBE O RAZVRŠANJU OBJEKTOV