20.10.2016 Starost: 3 let

31. ZASEDANJE KONGRESA LOKALNIH IN REGIONALNIH OBLASTI

Strasbourg, 19. 10. 2016 – Danes v kongresu lokalnih in regionalnih oblasti poteka prvi dan 31. Kongresa, ki so se ga udeležili tudi predstavniki slovenske delegacije v KLRO in predstavnik mladih.

Na današnjem zasedanju je kongres izvolil novo vodstvo, mladi delegati so predstavili svoja videnja, slišali smo lahko poročilo o preprečevanju korupcije in promoviranju etike na lokalnem in regionalnem nivoju.

Člani kongresa so na 31. Srečanju kongresa izvolili prvo predsednico kongresa, Gudrun Mosler-Törnström, ki prihaja iz Avstrije in bo predsedovala kongresu dve leti.  V svojem prvem nagovoru kongresa je poudarila:"Krepitev demokracije, človekovih pravic in pravne države na lokalni in regionalni ravni so glavni cilji kongresa. Brez te vrednote, bi se naše družbe soočale z znižanjem solidarnosti in povečanjem radikalizacije, ekstremizma in ksenofobije. " Ob izjavi, da so demokratične strukture na evropski celini ogrožene, je še posebej  poudarila, da je decentralizacija odgovor na te izzive. »Decentralizacija je razvijajoč se proces, ki potrebuje naše tesno sodelovanje. Delo kongresa Sveta Evrope je torej očitno bolj pomembno kot kdajkoli.«

< 106. REDNA SEJA VLADE RS