29.10.2013 Starost: 6 let

25. ZASEDANJE KONGRESA LOKALNIH IN REGIONALNIH OBLASTI

Strasbourg, 29. 10. 2013 – V času od 29. od 31. oktobra 2013 bo v Strasbourgu potekalo 25. zasedanje Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti Sveta Evrope.

Kongres lokalnih in regionalnih oblasti Sveta Evrope v letu 2013 zaseda na temo “Evropa v krizi – izzivi lokalni in regionalni demokraciji”.

Predstavniki bodo, med drugim, razpravljali o odzivih lokalnih in regionalnih oblasti na ekonomsko krizo, dostopu migrantov do trga dela, integraciji skozi samozaposlitev in obetih za učinkovito čezmejno sodelovanje v Evropi. Poročevalka na temo “obeti za učinkovito čezmejno sodelovanje v Evropi” bo Breda Pečan, podžupanja Izole. Zasedanja se udeležuje tudi slovenska delegacija in sicer Bernardka Krnc, županja Šmarjeških Toplic  in Matej Gomboši, župan Beltincev.

Kongres bo obravnaval tudi poročila o položaju lokalne in regionalne demokracije na Madžarskem, Irskem, Danskem, Albaniji in Ukrajini ter poročila o lokalnih volitvah v Armeniji in Makedoniji.

Kongres bodo, med drugim, nagovorili podpredsednik vlade in minister za teritorialno upravo Armenije Armen Gevorgyan, podpredsednica vlade in ministrica za upravo in regionalni razvoj Romunije Liviu Nicolae Dragnea, predsednik Parlamentarne skupščine Sveta Evrope Jean-Claude Mignon in generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjørn Jagland.

< VLADA RS DOLOČILA PRERAZPOREDITEV EVROPSKIH SREDSTEV ZA UČINKOVITEJŠE ČRPANJE