16.10.2015 Starost: 7 let

1. SEJA ODBORA ZDRUŽENJE OBČIN SLOVENIJE ZA TURIZEM

Ljubljana, 16. 10. 2015 - Večraj se je na svoji ustanovni seji sestal Odbor Združenja občin Slovenije za turizem.

Člani Odbora združenja občin Slovenije za turizem so na svoji prvi seji za predsednika soglasno izvolili Matjaža Berčona, direkotrja občinske uprave Občine Bled.

Člani odbora so razpravljali o spremembah Zakona o spodbujanju razvoja turizma in predlogu novele Zakona o gostinstvu. Dotaknili so se tudi problematike kratkoročnega oddajanja nepremičnin v najem oziroma t.i. air b'n'b sistema. člani odbora so zavzeli stališče, da je to področje treba urediti na način, da ne bo povzročal nelojalne konkurence stalnim ponudnikom nastanitvenih zmogljivosti.

V razpravi o spremembah Zakona o spodbujanju razvoja turizma so si bili člani odbora enotni, da delež turistične takse ne sme zmanjšati in v primeru, da bi se ta delila z državo, so predlagali, da bi 2/3 ostali občinskega, 1/3 pa bi odšla v državni proračun. Seveda pa bi to veljalo ob pogoju, da se prihodki občinam iz naslova turistične takse ne bi zmanjševali.

Pri obravnavi novele Zakona o gostinstvu pa so člani odbora opozorili na problematiko tehničnih pogojev, ki se zahtevajo za hostle in ostale nastanitvene objekte.

<  NA MNZ SESTANEK NA TEMO MIGRACIJ