SEMINAR: DDV POSEBNOSTI V OBČINAH IN ZADNJE SPREMEMBE

Kontakt: Združenje občin Slovenije
Lokacija: spletno izobraževanje
Opis:

Združenje občin Slovenije vabi na spletni seminar

DDV POSEBNOSTI V OBČINAH IN ZADNJE SPREMEMBE

Sreda, 15. 2. 2023, od 10.00 do 13.30

PRIJAVNICA

Verjamemo, da ste se že vsi soočili s pomisleki glede pravilnosti obračunavanja DDV v vaši občini, si zastavljali vprašanja ali je bil DDV obračunan po ustrezni stopnji ali pa ste želeli preveriti, če so res vse možnosti za optimizacijo DDV v vaši občini izčrpane, mogoče pa tudi popraviti kakšno napako iz preteklih obdobij.

Tudi zakonodaja s področja DDV je bila v zadnjih dveh letih deležna nekaj sprememb, sprejeta pa je bila tudi zakonodaja, ki vpliva na stopnjo DDV (npr. Zakon o nujnem ukrepu na področju davka na dodano vrednost, itd).

Vabimo vas, da se nam pridružite na praktičnem seminarju na temo DDV in odpravite vsakodnevne dileme.  Namenjamo pa ga prav vsem zaposlenim v občinskih upravah, saj vprašanj na tem področju nikoli ne zmanjka in prav je, da znanje nadgrajujemo in dopolnjujemo.

Program:

1.       Izdajanje računov in ločevanje prometa v občinah

• promet znotraj sistema DDV in posledice
  • izdajanje računov – najbolj tipične napake v praksi

2.       Odbitek DDV pri nabavah občin

• modeli odbijanja DDV
  • ločevanje prejetih računov
  • mešana raba nabav
  • štirje pomembni koraki v zvezi z odbitkom DDV
  • spremembe v zvezi z odbijanjem DDV in njegovim naknadnim popravkom – 2022
  • najpogostejše investicije v občinah

3.       Nepremičnine

• služnostna pravica
  • stavbna pravica
  • najem/uporaba
  • prodaja/nakup

4.       Uporaba obrnjene davčne obveznosti po 76. členu ZDDV-1

• nepremičnine, gradbena dejavnost in ravnanje z odpadki
  • posebnosti pri javnih naročnikih

Ostale DDV spremembe, ki jih še nismo predelali

Predavateljica: Mag. Aleksandra Heinzer je davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica evropskega združenja davčnih svetovalcev CFE v VAT expert group, ki deluje pod okriljem Evropske komisije, za obdobje 2022-2025. V obdobju 2018-2022 je bila tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji. Je nosilka portala www.ddvasistenca.si, avtorica številnih strokovnih člankov, soavtorica priročnika “Pravnik v podjetju” in on-line priročnika “Vzorci aktualnih pogodb” ter velike uspešnice – priročnika “DDV zakon – pravilnik – komentar – pojasnila – praktični primeri”.

V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Vaša morebitna vprašanja za predavateljico nam lahko pošljete do petka, 10. 2. 2023, na elektronski naslov info(at)zdruzenjeobcin.si.

Prijave pošljite na Združenje občin Slovenije na e-naslov info(at)zdruzenjeobcin.si.

SPLETNA PRIJAVA TUKAJ

Vljudno vabljeni