SEMINAR: POMEN VIZIJE IN PRIPRAVA PROJEKTOV

Lokacija: SPLETNI SEMINAR-ZOOM
Opis:

VABILO

Združenje občin Slovenije vabi na spletni seminar

POMEN VIZIJE IN PRIPRAVA PROJEKTOV

Petek, 27. 1. 2023, od 10.00 do 13.30

PRIJAVNICA

Od ideje do realizacije projekta preteče lahko kar nekaj časa. Vse pa se začne pri naši viziji, pri tem kako s projektom narediti še en korak v smeri razvoja in zagotavljanja boljših življenjskih pogojev.

Občine izvedejo največ projektov in se še predobro zavedajo kaj pomeni vizija razvoja in kaj vse je potrebno postoriti že ob sami pripravi projekta. Vsi projekti, bodisi občinski, državni, čezmejni ali evropski, se izvajajo po podobnih postopkih, razlike pa vendarle so.

Na tokratnem seminarju boste:

Ø  v prvem delu izvedli vse kar je potrebno o korakih od vizije do ideje,

Ø  v drugem delu pa bo pozornost namenjena korakom od ideje do priprave projektnega predloga.

Ciljna skupina: Seminar namenjamo županom, direktorjem občinskih uprav ter strokovnim delavcem občin, ki opravljajo naloge področju priprave in vodenja projektov. Prav tako pa je seminar namenjen drugi javnosti, ki jo tovrstna tematika zanima.

Predavateljica: Mag. Monika Kirbiš Rojs je svojo poklicno pot začela na Ministrstvu za finance kot svetovalka na področju zakladništva in jo nadaljevala v Novi ljubljanski banki. Nato se je leta 2006 zaposlila v Službi Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko, kjer je med drugim vodila Urad za kohezijsko politiko. Sledila je zaposlitev v Mestni občini Maribor. Tam je od leta 2009 do 2012 kot vodja Službe za razvojne projekte in investicije skrbela tudi za pridobivanje evropskih sredstev in izvajanje razvojnih projektov. Februarja 2012 je bila imenovana za državno sekretarko na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. Pristojna je bila za področja evropske kohezijske politike, evropskega teritorialnega sodelovanja, regionalnega razvoja in razvojnega načrtovanja. V začetku leta 2014 je na Občini Slovenska Bistrica prevzela vodenje Oddelka za gospodarstvo in bila tudi direktorica Razvojnega informacijskega centra Slovenska Bistrica. Vlada RS jo je 14. marca 2020 imenovala za državno sekretarko v Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Vaša morebitna vprašanja za predavateljico nam lahko pošljete do ponedeljka, 23. 1. 2023, na elektronski naslov info(at)zdruzenjeobcin.si.

Prijave pošljite na Združenje občin Slovenije na e-naslov info(at)zdruzenjeobcin.si.

SPLETNA PRIJAVA TUKAJ