PREDSTAVITEV: ZAKON O DOLGOTRAJNI OSKRBI

Kontakt: ZOS
Lokacija: Spletna predstavitev
Opis:

Združenje občin Slovenije vabi na spletno predstavitev

ZAKONA O DOLGOTRAJNI OSKRBI

Četrtek, 26. 5. 2022, ob 10.00

PRIJAVNICA

Zakon o dolgotrajni oskrbi je vsekakor zelo pomemben in bo imel velik vpliv na številne prebivalce Slovenije. Prinaša sistemsko ureditev področja dolgotrajne oskrbe ali, poenostavljeno rečeno, opredeljuje, kdo je deležen pomoči, kakšna mora biti ta pomoč ter kako se to plača.

1. januarja 2023 se bo začela uporabljati pravica do dolgotrajne oskrbe v instituciji.

1. julija 2024 se bodo začele uporabljati tudi pravica do dolgotrajne oskrbe na domu,   pravica do oskrbovalca družinskega člana in pravica do denarnega prejemka.

Te pravice se med seboj izključujejo. Upravičenec do dolgotrajne oskrbe bo torej lahko uporabil samo eno od njih.

Pravice do dolgotrajne oskrbe v instituciji in na domu že obstajajo. Kaj se bo torej glede tega spremenilo? Predvsem to, da naj bi bilo po novem sistemsko določeno, kdo je deležen kakšnih storitev. Z vidika uporabnika pa je verjetno pomembno, da nov zakon prinaša večje javno sofinanciranje stroškov.

Bolj podrobno bodo predstavili spremembe in novosti strokovnjaki iz Ministrstva za zdravje.

Udeležence vabimo, da nam vnaprej pošljete vprašanja, s katerimi se srečujete pri svojem delu.

Pomembno je, da ob prijavi na seminar na prijavnici navedete vaš spletni naslov, saj boste nanj prejeli povezavo do spletnega seminarja. Za aktivno sodelovanje pa potrebujete tudi spletno kamero in mikrofon.

V primeru nezadostnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi seminarja.

Prijave pošljite na Združenje občin Slovenije na e-naslov info(at)zdruzenjeobcin.si

Ali se prijavite preko spletne prijave TUKAJ

Vljudno vabljeni!

Združenje občin Slovenije