SEMINAR: ZASTAVE

Opis:

VABILO

PRIJAVNICA

Ste kdaj pomislili na to, da take skaze, kot so na spodnjem posnetku, niso pripravljeni preprečiti in v nekaj letih odstraniti z lepa ali z globami za prekrške: krajevna skupnost, enota VIZ, vodstvo VIZ, občinska uprava ali  redarstvo, policija, inšpektorji,…, krajani.  Slednji se čudijo, zmigujejo z rameni in ne morejo verjeti, da je to mogoče v državi, ki je že za tretjino let starejša od one nastale 1918. leta in ji manjka le četrtino let one, ki je nastala 1945. leta. Takih skaz je po menda prelepi deželi, domovini,…, državi zagotovo več sto.

Foto: Stanislav Jesenovec; najmanj 50. posnetek te lokacije

Je Slovenec res »delaven in pošten« in ravna po »zdravi kmečki pameti«, če je to njegova podoba?

Med tisoči zbranih posnetkov zastav iz drugih držav iz nekdanje SFRJ, takih še nisem ujel.

Zato, vsi moramo storiti vse, da bomo najkasneje do 25. junija letos, dneva državnosti, lahko pod slike zapisali le, zastave Slovenije in druge ob njih,

ob 30. letnici lahko PONOS-no plapolajo!.

Združenje občin Slovenije vas ponovno vabi na seminar z naslovom

OBLIKOVNA (Ne)USKLAJENOST IN OBVEZNOST PRAVILNE UPORABE ZASTAV V OBČINAH V SLOVENIJI

Torek, 23. marca 2021, s pričetkom ob 10.00 uri. _________________________________________________________________________

Na njem vam bo operativni zastavoslovec1, Stanislav Jesenovec, predstavil prepotrebno oblikovno in namensko usklajenost in uporabo zastav občin in v občinah v Sloveniji.

Zastave občin so nastajale v različnih obdobjih obstoja Slovenije, po različnih vzorcih ter pod različnimi vplivi. Zato ugotavlja, da le-te niso po razmerju ter namembnosti usklajene z najpomembnejšo zastavo v naši državi, zastavo Republike Slovenije ter njeno predhodnico slovensko narodno zastavo.

Na posvetu se bo predavatelj osredotočil na pravilno izhodišče za oblikovanje, opremo ter pravilen izgled zastav ob uporabi. Izpostavil bo tudi možne načine samostojnega nameščanja občinskih zastav ter pravila, ko so le te izobešene z drugimi več ali manj vrednimi zastavami v prostorih ali na prostem.

Prav tako bi operativni zastavoslovec, ki to tematiko kot edini v državi in zamejstvu proučuje nad dvajset let, prav rad o tej temi napisal dogovorjeni prispevek za vaše občinsko ali pokrajinsko glasilo, da se bomo po vsej državi poenotili pri uporabi simbolov Slovencev, Slovenije, občin ter njihovih društev vseh zvrsti, pred in med pomembnimi domačimi in mednarodnimi dogodki.

Na predavanju boste vse to lažje doumeli z okrog 150 izvirnimi avtorski posnetki in primerki, ki bodo razkrili, na kaj vse je potrebno biti pozoren pri uporabi vseh simbolov v občini.

Tiste, ki ste že spremljali to predavanje za združenje,  vabimo, da nam sporočite, v čem je izboljšalo vaše vedenje o tej temi, kaj pa bi še želeli izvedeti z novimi udeleženci.

Po predavanju  prijavljene občine dobijo tudi primerno gradivo o temi.

Udeležence vabimo, da že pred predavanjem oddate morebitna pisna vprašanja, da bo predavatelj odgovore lahko vpletel že v sam nastop.

V primeru nezadostnega števila prijav, si pridržujemo pravico do odpovedi seminarja.

Prijave pošljite na Združenje občin Slovenije na e-naslov info@zdruzenjeobcin.si

Posvet bo predvidoma trajal 2 uri.

Vljudno vabljeni.