UREDITEV VARSTVA OSEBNIH PODATKOV

Predviden konec ob uri: 12:30
Kontakt: ZDRUŽENJE OBČIN SLOVENIJE
Opis:

Združenje občin Slovenije vabi na spletni seminar

UREDITEV VARSTVA OSEBNIH PODATKOV ZAPOSLENIH PO GDPR

Četrtek, 15. 10. 2020, od 10.00 do 12.30

Novembra 2019 je Informacijski pooblaščenec na svojih spletnih straneh objavil smernice o varstvu osebnih podatkov, katerih namen je podajanje napotkov kako ravnati z osebnimi podatki zaposlenih. Prav tako pa so bili delodajalci pozvani, da uredi varstvo osebnih podatkov delavcev. Podana pa je bila tudi napoved, da bodo v letu 2020 izvedene aktivnosti v zvezi z inšpekcijskim nadzorom nad zagotavljanjem varstva osebnih podatkov delavcev.

Vse od pričetka uporabe Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov je veliko govora o varstvu osebnih podatkov sedanjih in prihodnjih strank, manj pozornosti pa se namenja ali pa celo pozablja na varstvo osebnih podatkov zaposlenih in na pravilno ravnanje z njimi. Tako kot podatki strank so tudi osebni podatki zaposlenih zelo pomembni za institucije in je treba z njimi ravnati v enaki meri skrbno kot s podatki strank. obdelujejo. Ne gre pozabit dejstva, da posamezne institucije o svojih zaposlenih pogosto obdelujejo bistveno več vrst osebnih podatkov kot o svojih strankah, prav tako pa so ti podatki pa so bolj občutljive narave.

Tu pa imamo še hiter in nenehen razvoj tehnologije, mobilnost delavcev in vedno hitrejši0 življenjski tempo, ki briše meje med delovnim in zasebnim življenjem in tako postaja urejanje obdelave osebnih podatkov delavcev vedno bolj zahtevno.

Cilja skupina izobraževanja so pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov, vodje kadrovskih služb, pravnikom, zaposlenim s področja informacijske tehnologije in drugim, ki jih tematika zanima.

VABILO

PRIJAVNICA