SPLETNI SEMINAR: PORTAL JAVNIH NAROČIL IN NJEGOVE NADGRADNJE

Kontakt: Združenje občin Slovenije
Lokacija: spletni seminar
Opis:

Združenje občin Slovenije vabi na spletni seminar

PORTAL JAVNIH NAROČIL IN NJEGOVE NADGRADNJE

18. avgust 2020, od 10.00 do 12.30

VABILO

PRIJAVNICA

Združenje občin Slovenije tokratni spletni seminar organizira v sodelovanju s predstavniki Ministrstva za javno upravo, natančneje Sektorja za sistem javnega naročanja na Direktoratu za javno naročanje.

Novosti Portala javni naročil, kateri pomembno prispeva k zmanjšanju administrativnih bremen za naročnike ter k večji učinkovitosti in transparentnosti javnega naročanja, smo vam predstavili že na decembrskem seminarju, vendar ker je v tem času prišlo do sprememb in nadgradenj, je nujno, da ste uporabniki Portala z njimi seznanjeni v najkrajšem možnem času ter v največji možni meri.

Uporabniki sami najbolje vedo, da je nepoznavanje funkcionalnosti in vseh možnosti, ki jih Portal ponuja, lahko razlog, da se postopek javnega naročanja zaplete in v izogib temu je treba svoja znanja nenehno obnavljati.

Sama priprava in pošiljanje obvestil o javnih naročilih je že pred uveljavitvijo ZJN-3 potekala elektronsko na portalu javnih naročil, z njegovo uveljavitvijo pa je bil le-ta nadgrajen z vrsto funkcionalnosti. Do teh je nedavno prišlo in nedvomno jim bomo priča tudi v prihodnje.

Tudi COVID-19 je prinesel nekaj sprememb v naš celoten sistem delovanja in življenja in nedvomno tudi na področju javnih naročil. Zato vas vabimo, da se nam pridružite na spletnem seminarju in obnovite že pridobljeno znanje ter pridobite še novega.

PROGRAM:

1.        Portal javnih naročil

• Kaj je portal javnih naročil;
  • Pravice uporabnikov portala javnih naročil;
  • Katere podatke je potrebno objavljati na portalu javnih naročil;
  • Objavljanje obvestil na portalu javnih naročil in pasti pri objavljanju.

1. Elektronska oddaje ponudb in uporaba portala e-JN
  • Obveznosti elektronske oddaje ponudb;
  • Posebnosti pri pripravi razpisne dokumentacije v zvezi z določbami glede elektronske oddaje ponudb;
  • Izvajanje elektronskega javnega naročanja – uporaba portala e-JN.

3. Nadgradnje v sistemu e-JN

• Nedavne novosti in nadgradnje v informacijskem sistemu e-JN
  • Predvidene novosti v prihodnje

Ciljna skupina spletnega seminarja so naročniki, ponudniki ter vsi ostali, ki kakorkoli sodelujejo v postopkih javnega naročanja oz. postopkih pravnega varstva na tem področju.

Pomembno je, da ob prijavi na seminar na prijavnici navedete vaš spletni naslov, saj boste nanj prejeli povezavo do spletnega seminarja.

PREDAVATELJICA

Maja Marinček, Sektor za sistem javnega naročanja na Direktoratu za javno naročanje.

Udeležence vabimo, da nam že v naprej pošljete vprašanja, saj boste s tem pripomogli k še kvalitetnejši izvedbi seminarja.

V primeru nezadostnega števila prijav, si pridržujemo pravico do odpovedi seminarja.

Prijave pošljite na Združenje občin Slovenije na e-naslov info@zdruzenjeobcin.si

Vljudno vabljeni!