POSVET "VLOGA LOKALNIH AKTERJEV PRI VKLJUČEVANJU BEGUNCEV IN TUJCEV V SLOVENIJI"

Datum: 14.05.2019
End date:  - 15.05.2019
Začetek ob uri: 9:00
Predviden konec ob uri: 15:00
Lokacija: HOTEL B&B PARK, LJUBLJANA
Opis:

Spoštovani,

Urad za oskrbo in integracijo migrantov organizira 14. in 15. 5. 2019 v hotelu B&B Park v Ljubljani posvet »Vloga lokalnih akterjev pri vključevanju beguncev in tujcev v Sloveniji«.

Posvet je namenjen predstavnikom občin, ki oblikujejo lokalno politiko in se dnevno srečujejo s problematiko integracije beguncev in tujcev ter drugim organizacijam v lokalnem okolju, ki delujejo na tem področju. Na posvetu bomo predstavili dobre prakse in izkušnje iz tujine, v dialogu z vami bomo identificirali potrebe in težave, s katerimi se na lokalni ravni srečujete ter poskušali skupaj definirati vlogo lokalnih skupnosti v procesu integracije beguncev in tujcev v novo okolje.

Uspešno vključevanje priseljencev v novo okolje predstavlja pomemben del migracij, ki so vse bolj prisotne, zato si želimo pridobiti mnenje in predloge lokalnih skupnosti glede možnih rešitev in ustreznih ukrepov za zagotavljanje čim hitrejše in uspešne integracije tujcev.

Upamo, da se bodo, kljub poznemu povabilu, posveta lahko udeležili tudi predstavniki vaše organizacije in s svojimi izkušnjami prispevali k izmenjavi mnenj in oblikovanju skupnih predlogov.

prosimo, da  izpolnjeno prijavnico pošljete na sonja.gole@gov.si do petka, 10. 5. 2019. Za morebitne dodatne informacije se lahko obrnete na Sonjo Gole Ašanin, tel.: 01 200 84 07.