SEMINAR: POSLOVNI PROTOKOL IN OSEBNI PROTOKOL Z ROKO V ROKI

Kontakt: ZOS
Lokacija: DVORANA DS, ŠUBIČEVA 4, LJUBLJANA
Opis:

Združenje občin vabi na seminar

POSLOVNI PROTOKOL IN OSEBNI PROTOKOL Z ROKO V ROKI

Nemalokrat se znajdemo v zagati kako izpeljati določen dogodek in pri tem narediti čim manj oziroma nobene napake. Vsi si želimo biti organizator brezhibnih dogodkov, ki bi si jih tako mi kot naši gostje zapomnili.

Tudi na tem področju smo z vsako izkušnjo bogatejši in vsaka organizacija dogodka nam vliva potrebno samozavest in vedno bolj smo lahko suvereni. Da pa bi to dosegli se je treba vedno znova česa novega tudi naučiti, saj znanja ni nikoli preveč.

Mi smo tisti, ki smo ogledalo organizacije in tu se protokol začne. Nadaljuje se pri naših poslovnih prostorih, pri organizaciji in še na mnogih točkah, za katere mogoče ni ne vemo in jih ne zaznamo.

Na tokratnem seminarju boste že pridobljeno znanje osvežili, ga nadgradili in k svojemu delu dodali točno tiste trike, ki naredijo dogodek s pečatom. Skupaj s predavateljico boste med drugim pogledali ali ste pripravili vse potrebno za poslovni sestanek, so bila vabila ustrezno oblikovana, kako določiti sedežni red in kako pogostiti udeležence sestanka… To je samo nekaj vprašanj, ki se nam zagotovo podijo po glavi ob priprav na poslovni ali slavnostni dogodek.

Ciljna skupina seminarja ste vsi zaposleni, ki ste zadolženi za priprave in izvedbe različnih dogodkov na vsakodnevni ravni in vsi tisti, ki vas protokol zgolj zanima.

Program:

9.30 – 10.00: Sprejem in registracija udeležencev

10.00 – 10.45:

Pomen poslovnega protokola in razlika med družbenim bontonom in poslovnim protokolom

Pomen poslovnega protokola in sodobni komunikacijski trendi

Razlika med družbenim bontonom in poslovnim protokolom

10.45     – 12.00

Osebni protokol od A do Ž

Pravila lepega vedenja in primernega videza

Protokol neverbalnega in verbalnega komuniciranja s partnerji, gosti

Spoznajte moč prvega vtisa in ga ustrezno oblikujte (rokovanje, seznanjanje, naslavljanje)

Protokol pisnega komuniciranja (uradni dopisi, vljudnostna pisma, osebna pisma, vizitke, sodobna elektronska komunikacija, ...)

Zlata pravila (poslovnega) oblačenja (oblačila za prosti čas, formalna  in delovna oblačila, večerne obleke, smoking, frak)

12.00 – 12.30: Odmor

12.30 – 13.30

Priprave na različne poslovne protokolarne dogodke in sprejem gostov

Priprava poslovnega sestanka

Priprava tiskovne konference

Priprava in izvedba poslovnega ter protokolarnega obiska

Podpis sporazuma, pogodbe in drugih aktov

Sprejem gostov v organizaciji

Na vsa ta in tudi druga vprašanja vam bo na seminarju odgovorila gospa Ksenija Benedetti, ki jo vsi zagotovo dobro poznamo, saj je bila dolgoletna šefinja Protokola Republike Slovenije in je avtorica uspešne knjige Protokol, simfonija forme, v kateri je strnila vse svoje znanje in izkušnje.

VABILO

PRIJAVNICA