4. NACIONALNA KONFERENCA O VARNOSTI V LOKALNIH SKUPNOSTIH

Lokacija: GRAD SLOVENSKA BISTRICA
Opis:

Spoštovani,

vsi se zavedamo pomembnosti varnosti posameznika in družbe v 21. stoletju. Eno od pomembnih področij posameznikovega življenja je tudi sobivanje v lokalni skupnosti. Zagotavljanje varnosti na lokalni ravni, v vsaki lokalni skupnosti, je že od nekdaj pomembna naloga različnih deležnikov, kar smo v preteklosti na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru v sodelovanju s slovensko policijo, mestnim redarstvom in drugimi organizacijami pokazali z organizacijo nacionalnih konferenc o varnosti v lokalnih skupnostih. Čas hitro beži, zato letos Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru organizira IV. nacionalno konferenco o varnosti v lokalnih skupnostih.

Konferenca bo potekala 11. 12. 2018 v Slovenski Bistrici na gradu Slovenske Bistrice. Namen konference je povečati sodelovanje med teorijo in prakso ter identificirati in začeti reševati probleme doseganja učinkovite varnosti v lokalnih skupnostih. Udeležba na konferenci je brezplačna. Ker je število mest omejeno (100 udeležencev), prosimo, da nam najkasneje do 29. 11. 2018 svojo udeležbo na konferenci sporočite na elektronski naslov urska.pirnat(at)fvv.uni-mb.si ali gorazd.mesko(at)fvv.uni-mb.si.

Pobuda za četrto nacionalno konferenco o varnosti v lokalnih skupnostih (https://www.fvv.um.si/programskaskupina/) je nastala v okviru raziskovalnega dela Programske skupine Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru in njenega preteklega sodelovanja na področju zagotavljanja varnosti v lokalnih skupnostih. Konferenca je namenjena vsem organom in posameznikom, ki se na kakršen koli način srečujejo z odgovorno nalogo zagotavljanja varnosti v lokalnih skupnostih in si želijo soočenja teoretičnih spoznanj s potrebami prakse.

Vljudno vabljeni,

Gorazd Meško