DAN SLOVENSKE HRANE 2017 PODPORA PROJEKTU TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Kontakt: MKGP, MZ, MIZŠ, MK, MOP
Lokacija: PO SLOVENIJI
Opis:

bliža se dan slovenske hrane, ki ga je s sklepom razglasila Vlada RS oktobra 2012. To je tretji petek v novembru - letos petek, 17. november.

Vljudno vas vabimo, da obeležite letošnji dan slovenske hrane in se 17. novembra udeležite zajtrka z otroki v vrtcu ali v osnovni šoli ter tako podprete projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. S tem boste otrokom ter širši javnosti tudi v vašem imenu jasno sporočili, kako pomemben je zdrav jutranji obrok iz lokalnega okolja.

Upamo, da vam bodo obveznosti dovoljujevale udeležbo na zajtrku v vrtcu oz. šoli. Vljudno vas prosimo, da nam v primeru pozitivne odločitve lokacijo obiska sporočite v Kabinet ministra mag. Dejana Židana (Darji Kapš, vodji kabineta ministra; e-pošta: darja.kaps(at)gov.si). Več informacij in gradiv o dnevu slovenske hrane in Tradicionalnem slovenskem zajtrku je vašim službam na voljo na MKGP, prav tako je veliko informacij dostopnih na spletnih straneh: www.mkgp.gov.si ter www.tradicionalni-zajtrk.si