2. NACIONALNA KONFERENCA O PREHRANI IN TELESNI DEJAVNOSTI ZA ZDRAVJE

Kontakt: MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE
Lokacija: KONGRESNI CENTER BRDO
Opis:

Na 2. Nacionalni konferenci o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje, bo pozornost namenjena Nacionalnemu programu o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015-2025, kjer so lokalne skupnosti pomemben partner pri ustvarjanju okolja in pogojev za zdravo prehranjevanje in več telesne dejavnosti. Pomemben del časa bo namenjen temu, kako lahko s sodelovanjem in povezovanjem dosežemo boljše zdravje prebivalcev Slovenije.

Sistemski ukrepi se že odražajo z dobrimi rezultati preko vrste aktivnosti povezanih pod enotnim imenom Dober tek Slovenija. Nekatere primere dobre prakse (s področja prehrane in gibanja) ter izkušnje tistih, ki so vključeni v njihovo izvajanje, boste lahko spoznali na konferenci.

Konferenca bo zanimiva tudi za vse sodelavce, ki se ukvarjajo :

• s prostorskim načrtovanjem kakovostnega bivalnega okolja (ureditev rekreacijskih površin);
  • z razvojem športnih programov v občini;
  • s spodbujanjem trajnostne mobilnosti, vključno z zagotavljanjem pogojev za pešačenje in kolesarjenje;
  • z razvojem turizma in turistične ponudbe v občini (zdrava gostinska in turistična ponudba, aktivni turizem);
  • z zdravjem prebivalstva;
  • s spodbujanjem pridelave lokalne hrane in razvojem lokalnih prehranskih verig.

Vse dodatne informacije dobite na naslovu konferenca.mz(at)gov.si